Curcan cu salată de broccoli și migdale – este o alegere sănătoasă și delicioasă pentru o masă echilibrată. Această rețetă combină carnea fragedă de curcan cu prospețimea și crocantul broccoli-ului, iar migdalele adaugă o textură interesantă și un plus de nutrienți. Este un preparat perfect pentru cei care doresc să adopte un stil de viață […]
Reteta zilei: Salata de boeuf
PrinteazaSalata de boeuf din: morcovi, pastarnac, telina, pulpe de pui, maioneza, sare, piper, mustar, gogosari murati, castraveti murati, cartofi, galbenus de ou, ulei si zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 4-5 morcovi
- 2-3 radacini pastarnac/patrunjel
- 1 telina
- 2 pulpe de pui
- Maioneza
- Sare
- Piper
- Mustar
- Gososari murati
- Castraveti murati
- 5-6 cartofi
pentru maioneza:
- 1 galbenus de ou fiert
- 1 galbenus de ou crud
- Ulei
- Zeama de lamaie
Mod se preparare:
Se curata si se spala bine morcovii,pastarnacul,patrunjelul si telina. Se fierb cu sare pentru aproximativ 2-3 ore.
Se fierb cartofii in coaja pentru aprovimativ 2 ore. Carnea de pui se fierbe si ea aproximativ 1 ora, 1 ora jumatate.
Se lasa la racit legumele si carnea fierte, timp in care preparam maioneza.
Cu ajutorul unui mixer amestecam galbenusurile de ou cu ulei pana devine ca o pasta.
Uleiul se toarna sub forma de ploaie, altfel maioneza se poate taia.
Se amesteca intr-un singur sens. Se asezoneaza cu zeama de lamaie dupa preferinta si se da la rece.
Dupa ce legumele si carnea s-au racit se toaca marunt.
La fel procedam si cu gogosarii si castravetii murati.
Intr-un castron incapator punem toate ingredientele tocate marunt, adaugam maioneza, mustar, sare si piper si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Se da la frigider apoi. Se serveste rece.
Salata de boeuf
Pofta buna!
Curcan cu salată de broccoli și migdale