Graten de ciuperci şi spanac

Printeaza

Graten de ciuperci si spanac din: spanac, ciuperci, usturoi, faina, lapte, oua, unt, cascaval, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g spanac
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 căţel de usturoi
  • 100 g făină
  • 50 ml lapte
  • 4 ouă
  • 100 g unt topit
  • 200 g caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opărim spanacul in apă clocotită timp de cinci minute sau până când se înmoaie, îl scoatem într-o strecurătoare şi îl lăsăm să se răcească. Cât timp se răceşte, curăţăm ciupercile, le spălam foarte bine şi le tăiem în cuburi foarte mici. Punem 2-3 linguri cu ulei de măsline într-o tigaie.

Adăugăm căţelul de usturoi necurăţat în uleiul încins, îl călim 2-3 minute, îl scoatem din tigaie şi îl aruncăm. Stoarcem spanacul foate bine şi îl tocăm mărunt.

Adăugăm în tigaie ciupercile şi spanacul şi le călim 5-10 minute sau până cănd se evaporă complet lichidul lăsat de acestea.

Intr-un vas încăpător, batem 3-4 minute ouăle cu sarea şi piperul. Adăugăm caşcavalul ras, untul topit şi răcorit şi laptele. Incorporăm făina proaspăt cernută şi amestecăm bine, iar la sfârşit, turnăm amestecul de ciuperci şi spanac.

Răsturnăm compoziţia într-o tavă (20 x 20 cm) unsă cu unt şl tapetată cu hârtie şi o coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 40 de minute.

Lăsăm gratenul să se răcorească, după care îl tăiem în bucăţi potrivit de mari.

Graten de ciuperci şi spanac

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.