Prăjitură cu ghimbir şi morcovi

Printeaza

O reteta de prajitura cu ghimbir si morcovi din: morcovi, faina, amidon de porumb, oua, unt, praf de copt, ghimbir si sare.

Ingrediente:Prăjitură cu ghimbir şi morcovi

  • 150 g morcovi raşi
  • 100 g făină
  • 50 g amidon de porumb
  • 2 ouă mici
  • 40 g unt topit, 100 g miere,
  • 1/2 pliculeţ cu praf de copt
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt (căt onuca)
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, spargem ouăle şi le batem cu un tel 2-3 minute, apoi adăugăm mierea şi amestecăm şi untul topit şi răcit. Adăugăm ghimbirul şi morcovul date pe răzătoarea mică.

La final, încorporăm cu grijă făina proaspăt cernută, amesteca­tă cu amidonul, praful de copt şi un vârf de cuţit de sare. Punem compoziţia astfel obţinută în formă (diametru 18-20 cm) şi o coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 35-40 de minute.

Prăjitură cu ghimbir şi morcovi

Prăjitură cu ghimbir şi morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.