Prăjitură cu ghimbir şi morcovi
PrinteazaO reteta de prajitura cu ghimbir si morcovi din: morcovi, faina, amidon de porumb, oua, unt, praf de copt, ghimbir si sare.
- 150 g morcovi raşi
- 100 g făină
- 50 g amidon de porumb
- 2 ouă mici
- 40 g unt topit, 100 g miere,
- 1/2 pliculeţ cu praf de copt
- 1 bucată de ghimbir proaspăt (căt onuca)
- sare
Mod de preparare:
Intr-un vas, spargem ouăle şi le batem cu un tel 2-3 minute, apoi adăugăm mierea şi amestecăm şi untul topit şi răcit. Adăugăm ghimbirul şi morcovul date pe răzătoarea mică.
La final, încorporăm cu grijă făina proaspăt cernută, amestecată cu amidonul, praful de copt şi un vârf de cuţit de sare. Punem compoziţia astfel obţinută în formă (diametru 18-20 cm) şi o coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 35-40 de minute.
Prăjitură cu ghimbir şi morcovi
Pofta buna!