Prajitura cu nuca
PrinteazaO reteta de prajitura cu nuca din: albusuri, zahar, nuca, praf de copt, amidon, unt, zahar vanilat, nuca si zahar.
- 9 albusuri
- 300 g zahar
- 300 g nuca
- 1 pliculet praf de copt
- 3 linguri cu amidon
pentru crema:
- 9 galbenusuri
- 200 g unt
- 3 pliculete cu zahar vanilat
pentru decor:
- 100 g nuca
- 100 g zahar
Mod de preparare:
Imparte ingredientele pentru foi în trei părţi. Bate trei albuşuri cu 100 g zahăr, 100 g nucă măcinată, o lingură cu amidon şi o parte din praful de copt.
Coace compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cam o oră.
Separat, pregăteşte crema la bain-marie. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se îngroaşă puţin. Lasă să se răcorească, după care încorporează untul tăiat cubuleţe.
Coace foile pe rând. Aşază-le apoi una peste alta, dar nu înainte de a întinde între ele cremă din belşug. Separat, caramelizează nucile în zahăr.
După ce s-au răcorit, pune-le într-o pungă sau un şervet curat şşi zdrobeşte- le cu făcăleţul. Presară peste foile îmhbrăcate în cremă.
Prajitura cu nuca
Pofta buna!