Prajitura cu nuca

Printeaza

O reteta de prajitura cu nuca din: albusuri, zahar, nuca, praf de copt, amidon, unt, zahar vanilat, nuca si zahar.

Ingrediente:Prajitura cu nuca

  • 9 albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g nuca
  • 1 pliculet praf de copt
  • 3 linguri cu amidon

pentru crema:

  • 9 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 3 pliculete cu zahar vanilat

pentru decor:

  • 100 g nuca
  • 100 g zahar

 

Mod de preparare:

Imparte ingredientele pentru foi în trei părţi. Bate trei albuşuri cu 100 g zahăr, 100 g nucă măcinată, o lingură cu amidon şi o parte din praful de copt.

Coace compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cam o oră.

Separat, pregăteşte crema la bain-marie. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se îngroaşă puţin. Lasă să se răcorească, după care încorporează untul tăiat cubuleţe.

Coace foile pe rând. Aşază-le apoi una peste alta, dar nu înainte de a întinde între ele cremă din belşug. Separat, caramelizează nucile în zahăr.

După ce s-au răcorit, pune-le într-o pungă sau un şervet curat şşi zdrobeşte- le cu făcăleţul. Presară peste foile îmhbrăcate în cremă.

Prajitura cu nuca

Prajitura cu nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.