Friptura de vita cu portocale
PrinteazaO reteta de friptura de vita cu portocale din: muschi de vita, portocale, sare, piper, cartofi si unt.
- 1 kg muschi sau pulpa de vita
- 2-3 portocale
- sare
- piper
- 1 kg cartofi
- 100 g unt
Mod de preparare:
Cureţi portocalele de coajă şi le feliezi. Apoi cureţi şi cartofii. Cu jumătate din cantitatea de unt ungi bucata întreagă de carne.
Presari sare şi piper, în tava unsă cu unt aşezi carnea, iar peste ea feliile de portocală. De jur-împrejur pui cartofii întregi sau sferturi, asezonaţi cu sare şi piper.
Adaugi o ceşcuţă de apă caldă şi pui tava la cuptor acoperită cu folie, pentru o jumătate de oră, după care îndepărtezi folia şi coci friptura.
Stropeşti din când în când cu sosul din tavă, completat periodic cu puţină apă caldă.
Friptura de vita cu portocale
Poftă bună!