Garnitura de legume la cuptor

Printeaza

Garnitura de legume la cuptor din: ceapa, usturoi, vinete, dovlecei, cartofi, tomate, ulei de masline, supa de legume concentrata, frunze de salvie, sare, piper, branza feta si busuioc.

Ingrediente:

  • 100 g ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 250 g vinete
  • 250 g dovlecei verzi (zucchini)
  • 250 g cartofi
  • 600 g tomate in conserva
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 ml concentrat supa de legume
  • 2 frunze de salvie
  • sare
  • piper
  • 100 g branza feta
  • 2 linguri busuioc, tocat grosier

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa cubuleţe, iar ustu­roiul se toacă fin. Vânătă se taie jumătăţi, pe lungime, apoi în bucăţi de aprox. 3 cm. Dovle­ceii se taie jumătăţi şi apoi în bucăţi de cca. 3 cm.

Cartofii se spală şi se taie în bucăţi groase. Se opăresc aprox. 3 min, în apă clocotită cu sare, apoi se pun sub jet de apă rece, să nu se înmoaie.

Legumele se pun într-o tigaie şi se prăjesc în ulei încins, apoi se pun într-o oală cu capac. Roşiile din conservă se pun în tigaie, cu sare şi piper, la foc potrivit, timp de 4 min.

Se pun apoi în oala cu legume.

Se amestecă totul, se adaugă salvia, se acoperă şi se lasă o oră şi un sfert, la 175 C, până dă în clocot şi legumele se înmoaie.

Brânza se fărâmiţează, se adaugă peste legume şi se lasă la cuptor. Când brânza s-a înmuiat, se adaugă busuiocul şi se serveşte cu carne.

Garnitura de legume la cuptor

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • garnitura de legume la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.