Garnitura de legume la cuptor
PrinteazaGarnitura de legume la cuptor din: ceapa, usturoi, vinete, dovlecei, cartofi, tomate, ulei de masline, supa de legume concentrata, frunze de salvie, sare, piper, branza feta si busuioc.
Ingrediente:
- 100 g ceapa
- 2 catei de usturoi
- 250 g vinete
- 250 g dovlecei verzi (zucchini)
- 250 g cartofi
- 600 g tomate in conserva
- 50 ml ulei de masline
- 200 ml concentrat supa de legume
- 2 frunze de salvie
- sare
- piper
- 100 g branza feta
- 2 linguri busuioc, tocat grosier
Mod de preparare:
Se taie ceapa cubuleţe, iar usturoiul se toacă fin. Vânătă se taie jumătăţi, pe lungime, apoi în bucăţi de aprox. 3 cm. Dovleceii se taie jumătăţi şi apoi în bucăţi de cca. 3 cm.
Cartofii se spală şi se taie în bucăţi groase. Se opăresc aprox. 3 min, în apă clocotită cu sare, apoi se pun sub jet de apă rece, să nu se înmoaie.
Legumele se pun într-o tigaie şi se prăjesc în ulei încins, apoi se pun într-o oală cu capac. Roşiile din conservă se pun în tigaie, cu sare şi piper, la foc potrivit, timp de 4 min.
Se pun apoi în oala cu legume.
Se amestecă totul, se adaugă salvia, se acoperă şi se lasă o oră şi un sfert, la 175 C, până dă în clocot şi legumele se înmoaie.
Brânza se fărâmiţează, se adaugă peste legume şi se lasă la cuptor. Când brânza s-a înmuiat, se adaugă busuiocul şi se serveşte cu carne.
Garnitura de legume la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- garnitura de legume la cuptor