Ciorba de zarzavat cu bors

Printeaza

O reteta de ciorba de zarzavat cu bors din: bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, cartofi, ardei, rosii, praz, ceapa, varza dulce, frunze de telina, leustean, unt, faina, bulion, galbenusuri, smantana, sare si piper.

Ingrediente:Ciorba de zarzavat cu bors

  • 1 l apa
  • bors
  • morcovi
  • patrunjel radacina
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi
  • 2 ardei
  • 2 rosii
  • 1 fir de praz
  • 1 ceapa
  • 750 g varza dulce
  • 1 legatura frunze de telina
  • 1/2 legatura leustean
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura bulion
  • 2 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi legumele după preferinţă. Căliţi în untul topit întâi rădăcinoasele şi ardeii, apoi ceapa, prazul şi varza tocată mărunt. Stingeţi cu apa fierbinte, puneţi cartofii şi lăsaţi legumele să fiarbă.

După 10 minute adăugaţi roşiile de- cojite şi tăiate cubuleţe, iar după alte 5 minute, făina şi bulionul dizolvate în 150 ml apă rece. Săraţi şi condimentaţi ciorba după gust, acriţi-o cu borş şi dregeţi-o cu gălbenuşurile bătute cu smântână şi puţină sare.

Presăraţi frunzele de ţelină fin tocate şi acoperiţi ciorba cu un capac. Serviţi-o cu leuştean proaspăt, tăiat mărunt.

Ciorba de zarzavat cu bors

Ciorba de zarzavat cu bors

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de zarzavat
  • ciorba de zarzavat cu bors
  • ciorba de zarzavaturi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.