Spaghete cu spanac si crema de nuci
PrinteazaO reteta de spaghete cu spanac si crema de nuci din: miez de nuca, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, paste, frunze de spanac, unt, ulei de nuci si parmezan.
- 150 g miez de nuca
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingura suc de lamaie
- 350 g paste (spaghete sau tagliatelle)
- 300 g frunze de spanac tanar
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei de nuci
- 80 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se toaca nucile. Se curata usturoiul si se amesteca impreuna cu 100 g nuci si 1/2 lingurita sare; se obtine o pasta omogena. Se toarna uleiul de floarea soarelui in fir subtire si se inglobeaza treptat pana se obtine un sos cremos. Se potriveste de sare si piper.
Se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se amesteca sosul de nuci cu 125 ml din apa in care au fiert pastele. Se incorporeaza restul de nuci. Se taie frunzele de spanac in fasii groase de 1 cm, care se calesc in unt, la foc mijlociu, circa 1-2 minute.
Se stropesc cu ulei de nuci, se sareaza si se pipereaza. Se scurg pastele si se amesteca impreuna cu compozitia de spanac si cea de nuci. Se presara parmezan.
Spaghete cu spanac si crema de nuci
Pofta buna!