Reteta zilei: Clatite colorate cu carne si legume
PrinteazaO reteta de clatite colorate cu carne si legume din: lapte, oua, faina, ardei copti, sare, unt, carne tocata, ricotta, spanac, ceapa rosie, usturoi, oua, piper, sare, patrunjel si ulei.
Ingrediente:
pentru clatite
- 300ml lapte
- 2 oua
- 150 g faina
- 2 ardei copti
- sare
- unt
pentru umplutura:
- 250g carne tocata
- 100g ricotta
- 1 cana spanac fiert
- 1 ceapa rosie
- 2 catei usturoi
- 2 oua
- patrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pentru inceput se pregatesc clatitele pe care de data aceasta le vom face portocalii.
Intr-un blender se pune laptele impreuna cu ouale, sarea, faina si ardeiul.
Ingredientele se pot pune si intr-un vas unde sa fie amestecate cu un mixer.
Compozitia va fi lasata peste noapte la frigider.
Clatitele se coc intr-o tigaie unsa cu unt.
Umplutura pentru clatite se pregateste astfel: carnea tocata impreuna cu ceapa se calesc intr-o cratita cu putin ulei.
Se adauga spanacul, ricotta, usturoiul zdrobit amestecat cu patrunjel, ouale si se mai lasa pe foc 5 minute.
Daca in compozitie exista lichid se adauga o lingura de faina sau pesmet.
Compozitia se intinde pe clatite si apoi se ruleaza.
Clatitele umplute se incalzesc la cuptor si se servesc cu sos alb.
Clatite colorate cu carne si legume
Pofta buna!