Tabuleh cu legume
PrinteazaO reteta de tabuleh cu legume din: bulgur, ardei gras, rosii, ceapa,c astravete, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de menta, patrunjel, sare si piper.
- 200 g bulgur fin
- 1 ardei gras galben sau rosu
- 3 rosii
- 1 ceapa
- 1 castravete
- 1 lamaie
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 6 frunze de menta proaspete
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune bulgurul într-o oală, căleşte-l puţin, apoi toarnă peste el apă clocotită cu o linguriţă de sare şi lasă-l 30 de minute să se umfle în vasul acoperit cu capac. Intre timp, curăţă legumele, spală-le şi zvântă-le. Taie ardeiul sferturi, curăţă-1 de seminţe şi de vinişoarele albe din interior şi apoi cubuleţe.
Roşiile curăţate de seminţe şi castravetele curăţat de coajă taie-le cuburi. Toacă mărunt ceapa şi pătrunjelul. Dizolvă un pic de sare în zeama de lămâie, pune uleiul şi amestecă energic pentru a obţine un sos vinegretă omogen.
Când bulgurul s-a umflat, pune legumele într-un castron, adaugă bulgurul, frunzele de mentă tăiate mărunt şi asezonează cu sosul de lămâie şi cu piper. Amestecă bine şi lasă preparatul să se odihnească circa 30 de minute, apoi serveste-l.
Tabuleh cu legume
Pofta buna!