Supa-crema de ciuperci sălbatice
PrinteazaO reteta de supa crema de ciuperci salbatice din: hribi, unt, ceapa, usturoi, cimbru, ciuperci salbatice, supa de legume, smantana, paine si ulei de trufe.
- 25 g hribi uscati
- 50 g unt
- 1 ceapa tocata fin
- 1 catel de usturoi feliat
- ramurele de cimbru
- 400 g ciuperci salbatice sau de cultura amestecate
- 850 ml supa de legume (cub)
- 200 ml smantana lichida
- 4 felii de paine alba (cam 100 g), taiate cuburi
- ceapa de tuns si ulei de trufe pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe apă şi toarn-o peste ciupercile deshidratate, cât să le acopere. Incinge jumătate din unt într-o crăticioară, apoi căleşte ceapa cu usturoiul şi cimbrul timp de 5 minute, până se înmoaie şi se rumeneşte uşor.
Scurge hribii (păstrează apa) şi adaugă-i peste ceapă, împreună cu amestecul de ciuperci proaspete.
Lasă totul pe foc 5 minute, până se înmoaie. Adaugă supa şi apa de la ciuperci şi fierbe 20 de minute la foc mic, de când dă în clocot. Adaugă smântână şi mai fierbe câteva minute.
Pasează supa cu un blender şi las-o de o parte.
Incinge restul de unt într-o tigaie, prăjeşte cuburile de pâine până devin aurii, apoi scurge-le pe un şervet de hârtie.
Mai încinge o dată supa, împarte-o în boluri, adaugă crutoanele şi ceapa de tuns şi stropeşte cu puţin ulei de trufe.
Supa-crema de ciuperci sălbatice
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa crema de hribi uscati
Este o supa foarte buna!