Spaghetti cu nuci şi broccoli
PrinteazaO reteta de spaghetti cu nuci si broccoli din: spaghetti, broccoli, ulei de masline, ceapa, usturoi, miez de nuca, crutoane, praf de chilli, ulei de porumb, sare si piper.
- 350g spaghetti
- 250g broccoli desfăcut în bucheţele
- 40ml ulei de măsline
- 0 ceapă mică tocată
- 1 căţel usturoi pisat
- 50 g mieji de nucă zdrobite
- 50 g crutoane proaspete de pâine albă
- 5 g praf de chilii
- 10 ml ulei de porumb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune într-o cratiţă apă cu sare la fiert. Când fierbe apa, adaugă spaghetti. Fierbe-le cam 10 minute. Apoi pune şi bucheţelele de broccoli pentru încă 3 minute. Intre timp, încălzeşte într-o tigaie jumătate din cantitatea de ulei. Pune ceapa şi usturoiul şi lasă-le 2 minute la călit până se înmoaie.
Adaugă nucile, crutoanele, praful de chilii, uleiul de porumb şi amestecă totul la foc mediu până ce crutoanele sunt crocante şi aurii. Scurge pastele şi broccoli într-o strecurătoare.
Pune înapoi în cratiţă, adaugă restul uleiului de măsline şi amestecă. împarte în farfurii. Presară amestecul de crutoane deasupra şi serveşte imediat.
Spaghetti cu nuci şi broccoli
Pofta buna!