Supă de morcovi cu chimen şi coriandru
PrinteazaO reteta de supa de morcovi cu chimen si coriandru din: ceapa, ulei de masline, seminte de chimen, fulgi de ardei iute, morcovi, zahar brun, supa de pui, frunze de coriandru si smantana.
- 1 ceapa tocata
- 1/2 lingura ulei de masline
- 1 lingurita seminte de chimen prajite
- un varf de cutit fulgi de ardei iute sau praf de chili
- 6 morcovi potrivit, curatati si tocati
- 2 linguri zahar brun
- 400 ml supa de pui sau legume (cub)
- 1 buchet de frunze de coriandru, tocat
- smantana usoara pentru servit
Mod de preparare:
Caleste usor ceapa in putin ulei. Adauga chimenul si chili si las-o pe foc 1 minut, apoi adauga morcovii, zaharul si supa si las-o sa dea in clocot. Fierbe 10 minute sau pana ce se inmaoie morcovii bine, apoi paseaza cu blenderul.
Mai adauga supa din cub sau apa daca ti se pare ca supa e prea groasa si incinge-o bine. Adauga coriandrul tocat, asezoneaza si amesteca bine.
Pentru servit, poti adauga cate o lingura mare de smantana in fiecare bol.
Supă de morcovi cu chimen şi coriandru
Pofta buna!