Supa de eglefin afumat

Printeaza

Supa de eglefin afumat din: eglefin afumat, coriandru, ulei de masline, unt, ceapa, praz, tulpini de telina, porumb dulce, usturoi, sare, cimbru, lapte si patrunjel.

Ingrediente:

  • 450 g cod sau eglefin afumat
  • 1 frunza de coriandru
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 2 cepe tocate fin
  • 2 fire de praz, despicate pe lung si taiate in fire subtiri
  • 3 tulpini de telina taiate fin
  • 140 g porumb dulce
  • 3 catei de usturoi zdrobiti cu 1 lingurita de sare mare
  • 2 linguri cimbru proaspat tocat sau 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 600 ml lapte
  • patrunjel proaspat tocat

 

Mod de preparare:

Pune peştele într-o tigaie I adâncă cu frunza de dafin şi 600 ml apă clocotită. Acoperă şi fierbe 2 minute.

Stinge focul şi lasă totul acoperit încă 5 minute. Scurge, păstrând lichidul, apoi desfă peştele în fulgi.

Incinge uleiul şi untul într-o crăticioară adâncă. Adaugă legumele şi usturoiul şi căleşte-le la foc mare până se înmoaie.

Adaugă cimbrul şi zeama de la peşte şi dă în clocot. Redu flacăra şi fierbe 10 minute, până se înmoaie legumele.

Varsă jumătate de supă într-un bol şi paseaz-o cu o furculiţă, apoi vars-o la loc în cratiţă, adăugând laptele şi peştele. Fierbe 3 minute, apoi asezoneaz-o.

Presară cu pătrunjel la servire.

Supa de eglefin afumat

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.