Curry de linte şi conopidă
PrinteazaO reteta de curry de linte si conopida din: ulei vegetal, ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de curry, linte galbena, supa de legume, miez de cocos, conopida, orez basmati, frunze de coriandru si paine.
- 1 lingura ulei vegetal
- 1 ceapa, taiata in felii subtiri
- 2 catei de usturoi, strivit
- 1 bucata de ghimbir cat degetul, tocata fin
- 3 linguri pasta de curry
- 200 g linte galbena, clatita
- 1,5 litri supa de legume
- 3 linguri miez de cocos deshidratat, plus extra pentru presarat pe deasupra, dupa preferinte
- 1 conopida, desfacuta in buchetele
- orez basmati fiert
- frunze de coriandru proaspat
- paine
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă mare, se adaugă ceapa, usturoiul şi ghimbirul. Se ţine pe foc cinci minute, se adaugă pasta de curry, apoi se prăjeşte rapid un minut înainte să se adauge lintea, supa şi nuca de cocos.
Se aduce amestecul la punctul de fierbere şi se lasă la foc mic 40 de minute sau până ce lintea se înmoaie.
Se adaugă conopida cu 10 minute înainte de final. Se pune orezul cu lingura în patru boluri, se aşază amestecul de curry deasupra şi se presară cu frunze de coriandru şi nucă de cocos, după preferinţe. Se serveşte cu pâine (opţional).
Curry de linte şi conopidă
Pofta buna!