Curcan picant cu salată de grâu bulgur şi rodii
PrinteazaO reteta de curcan picant cu salata de grau bulgur si rodii din: marar, patrunjel, menta, coaja si zeama de lamaie, harissa, piept de curcan, vin alb, grau bulgur, rosii, castravete si seminte de rodie.
- cate 2 linguri de marar tocat, patrunjel si menta
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura de harissa
- 500 g fileuri piept de curcan
- 2 linguri de vin alb sau de apa
- 250 g de grau bulgur
- 2 rosii, tocate
- 1/2 castravete, taiat cubulete
- 100 g seminte de rodie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200′ C/ gaz 6. Se amestecă jumătate din cantitatea de ierburi, jumătate din cantitatea de coajă rasă şi zeamă de lămâie şi toată cantitatea de harissa cu sare şi piper.
Se freacă pieptul de curcan cu această marinadă şi se lasă deoparte cinci minute (sau până la 24 de ore în frigider).
Se întinde o folie de aluminiu. Se pun curcanul, marinada şi vinul şi se acoperă cu un alt strat de folie; se împătureşte şi se îndoaie la colţuri ca să se sigileze.
Se mută pachetul într-o tavă şi se coace 30 de minute, până se pătrunde.
Intre timp, se prepară salata. Se fierbe grâul bulgur conform instrucţiunilor de pe pachet. Se scurge, apoi se amestecă cu ierburile rămase, coaja şi zeama de lămâie, roşiile, castravetele şi seminţele de rodie.
Se taie curcanul felii şi se serveşte peste salată. Se toarnă sucurile strânse în folie pe deasupra.
Curcan picant cu salată de grâu bulgur şi rodii
Pofta buna!