Chec cu fulgi de ciocolata
PrinteazaO reteta de chec cu fulgi de ciocolata din: faina, oua, cacao, zahar tos, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, praf de copt si apa calda.
- 140 g faina
- 6 oua
- 30 g cacao
- 280 g zahar tos
- 2 lingurite cu esenta de vanilie
- 100 g fulgi de ciocolata
- 1 lingurita cu praf de copt
- 120 ml apa calda
Mod de preparare:
Bate albusurile spuma si lasa-le deoparte. Pune galbenusurile intr-un castron si bate-le cu mixerul cateva minute, pana isi dubleaza/tripleaza volumul. Adauga teptat zaharul si continua sa bati.
Incorporeaza treptat faina, praful de copt si cacaua proaspat cernute, apa calda si esenta de vanilie. La final, incorporeaza, cu cat mai putine miscari, spuma de albusuri si jumatate din cantitatea de fulgi de ciocolata.
Toarna compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins pentru 40-55 de minute (nu scoate din cuptor inainte de testul scobitorii).
Dupa ce ai scos checul din cuptor, presara deasupra restul de fulgi de ciocolata. Taie in felii numai dupa ce s-a racorit.
Chec cu fulgi de ciocolata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chec cu fulgi de ciocolata
- reteta chec cu fulgi de ciocolata