Crema de branza cu fructe in sos
PrinteazaO reteta de crema de branza cu fructe in sos din: foi de gelatina, lamaie, crema de banza, zahar pudra, smantana, coniac, amidon, suc de struguri, zahar pudra, fructe de padure si napolitane.
- 4 foi de gelatină
- o lămâie (coajă şi suc)
- 250 g cremă de brânză dulce puţin grasă
- 50 g zahăr pudră
- 250 ml smântână dulce
- 20 ml coniac
pentru sos:
- 10 g de amidon
- 200 ml suc de struguri (sau cireşe),
- 15 g zahăr pudră
- 500 g fructe de pădure
opţional:
- 10 ml vişinată sau ceva asemănător
- mentă
pentru garnitura:
- 2 napolitane
Mod de preparare:
Gelatina se înmoaie în apă rece, lămâia se spală bine cu apă fierbinte, se rade coaja. Brânza se amestecă cu 50 g zahăr pudră, coaja şi 5 ml suc de lămâie. Smântână se bate până când nu mai curge, gelatina se dizolvă în coniacul încălzit, se amestecă cu brânza, apoi încet cu smântână.
Mousse-ul trebuie pus în forme şi apoi, la rece timp de cel puţin două ore. Pentru fructe si sos amidonul se amestecă cu puţin suc, iar restul se amestecă cu zahărul pudră şi se încălzeşte.
Se adaugă amidon cu suc şi se încălzeşte până dă în clocot.
Imediat, se adaugă fructele şi, după gust, puţină vişinată. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn şi se lasă se stea 15 minute, după care este gata de servit.
Inainte de servire, se încălzeşte puţin vasul, ca să iasă uşor mousse-ul, şi se pune invers în mijlocul farfuriei.
Se aranjează fructele şi sosul în jur şi se pudrează cu zahăr, se ornamentează cu mentă, cu un biscuit sau o napolitană şi câteva fructe proaspete.
Crema de branza cu fructe in sos
Pofta buna!