Chifteluţe pufoase
PrinteazaO reteta de chiftelute pufoase din: carne tocata de vita, paine, lapte, ceapa, ou, menta, patrunjel, oregano, faina, ulei, sare, piper si smantana cu ceapa verde.
Poate te intereseaza si:
- Chiftelute cu carne si fasole verde
- Chiftelute de porc cu coriandru si sos de soia
- Chiftelute de vinete cu cascaval
- 600 g carne tocată de vită
- 3 felii de pâine de o zi
- 50 ml lapte
- 1 ceapă mare
- 1 ou
- 2 linguri de amestec de mentă
- pătrunjel
- oregano
- 50 g făină
- 1/2 l ulei
- sare
- piper
pentru servit:
- smantana amestecata cu ceapa verde
Mod de preparare:
In lapte se pune pâinea fărâmitaţă să se înmoaie. Se toacă mărunt ceapa şi se amestecă cu carnea tocată, oul bătut, pâinea scursă de lapte şi ierburile. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se amestecă bine.
Se lasă să se odihnească 30 de minute. Apoi, cu mâna umedă, se formează chifteluţe care se rotunjesc ca nişte biluţe, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Imediat dupa ce le-ai scos din baia de ulei, pune-le pe o hartie absorbana sau pe un gratar, pentru a elimina surplusul de grasime.
Se servesc cu smantana amestecata cu frunze de ceapa verde sau arpagic.
Chifteluţe pufoase
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chiftele pufoase
- chiftelute pufoase
- chiftele de porc pufoase
- chiftelute de porc pufoase
- reteta chiftele pufoase
Au iesit pufoase? 🙂