Lasagna light

Printeaza

Lasagna light din: unt, faina, lapte, sare, piper, nucsoara, supa deshidratata, rosii, dovlecei, mozzarella, muschi de vitel, foi de lasagna si cascaval.

Ingrediente:

  • 2 linguri unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 1 lingurita supa deshidratata
  • 4 rosii
  • 2 dovlecei
  • 125 g mozzarella
  • 4 felii de muschi de vitel (circa 160 g)
  • 250 g foi de lasagna (nefierte)
  • 100 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se topeste untul intr-o craticioare: se presara faina, amestecand si se caleste, dar nu se lasa sa se rumeneasca. Se toarna laptele si se lasa sa fiarba la foc moale circa 5 minute.

Se condimentează sosul cu sare, piper, nuc¬şoară şi supă deshidratată. Se încinge cuptorul la 200°C. Se pregătesc legumele. Se taie roşiile felii şi dovleceii fâşii (pe lungime).

Se lasă să se scurgă bine mozzarella şi se taie felii subţiri.

Se spală carnea puţin sub jet de apă rece şi se şterge. Se aşază într-o formă de sufleu (cca 35 x 25 cm) unsă, cu fâşiile de dovlecei şi feliile de roşii, ca ţiglele pe acoperiş.

Se toarnă deasupra sosul şi se aşază felii de mozzarella peste. Se presară caşcaval ras şi se coace 40-45 min.

Lasagna light

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.