Frigărui în stil grecesc
PrinteazaO reteta de frigarui in stil grecesc din: rosii, ardei gas rosu, ceapa, usturoi, supa, pasta de rosii, sare, piper, zahar, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, carne tocata de vita, ou, coriandru, boia de ardei, sare si piper.
pentru dressingul de roşii:
- 600 g roşii
- 1 ardei gras roşu
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 100 ml supă
- 2 linguri pastă de roşii
- sare
- piper
- zahăr
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
frigăruie:
- 2 cepe roşii
- 2 căţei de usturoi
- 2 ardei iuţi roşii
- 800 g carne tocată de vită
- 1 ou
- 1 lingură coriandru tocat
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Dressing: tăiaţi cuburi roşiile, ardeiul, ceapa şi usturoiul. Lăsaţi-le cca. 15 minute să fiarbă în supă împreună cu pasta de roşii. Adăugaţi pătrunjelul.
Tocaţi mărunt ceapa, usturoiul, ardeiul iute, fără seminţe. Amestecaţi-le cu oul, carnea tocată, coriandrul, sarea, piperul şi boiaua.
Formaţi rulouri, înfigeţi-leîn frigăruie şi lăsaţi-le cca. 12 minute pe grătar, întorcându-le pe ambele părţi. Serviţi-le alături de dressingul de roşii.
Frigărui în stil grecesc
Poftă bună!