Burger cu gorgonzola

Printeaza

O reteta de burger cu gorgonzola din: ceapa verde, patrunjel, menta, ulei de masline, mustar, ketchup, piper cu lamaie, sare, pesmet, amestec de carne tocata, chifle, rosii, gorgonzola si frunze de salata.

Ingrediente:Burger cu gorgonzola

  • 2 cepe verzi
  • 4 crenguţe de pătrunjel
  • 10 frunzuliţe de mentă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3 linguri muştar clasic
  • 1 lingură ketchup
  • 1 linguriţă piper cu lămâie
  • sare
  • 2 linguri pesmet
  • 500 g amestec de carne tocată
  • 4 chifle toast
  • 2 roşii
  • 100 g gorgonzola
  • 4 frunze de salată

 

Mod de preparare:

Tăiaţi mărunt ceapa verde. Pasaţi-o împreună cu pătrunjelul, menta şi uleiul. Adăugaţi-le în carnea tocată, la fel şi muştarul, ketchup-ul, piperul cu lămâie, sarea şi pesmetul. Ames­tecaţi totul bine, apoi formaţi 8 chiftele plate.

Prăjiţi-le 30 de se­cunde, apoi aşezaţi-le pe grătar şi lăsaţi-le 6-8 minute. Tăiaţi chiflele în jumătate şi prăjiţi-le. Tăiaţi roşiile felii rotunde subţiri.

Când chiftelele sunt aproape gata, tăiaţi gorgonzola felii, pe ca­re le aşezaţi peste chiftele şi le lăsaţi să se topească.

Aşezaţi pe felia de chiflă câte o chiftea, o frunză de salată, 2 felii de roşii, apoi acoperiţi cu celaltă jumătate de chiflă şi presaţi.

Burger cu gorgonzola

Burger cu gorgonzola

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.