Burger cu gorgonzola
PrinteazaO reteta de burger cu gorgonzola din: ceapa verde, patrunjel, menta, ulei de masline, mustar, ketchup, piper cu lamaie, sare, pesmet, amestec de carne tocata, chifle, rosii, gorgonzola si frunze de salata.
- 2 cepe verzi
- 4 crenguţe de pătrunjel
- 10 frunzuliţe de mentă
- 1 lingură ulei de măsline
- 3 linguri muştar clasic
- 1 lingură ketchup
- 1 linguriţă piper cu lămâie
- sare
- 2 linguri pesmet
- 500 g amestec de carne tocată
- 4 chifle toast
- 2 roşii
- 100 g gorgonzola
- 4 frunze de salată
Mod de preparare:
Tăiaţi mărunt ceapa verde. Pasaţi-o împreună cu pătrunjelul, menta şi uleiul. Adăugaţi-le în carnea tocată, la fel şi muştarul, ketchup-ul, piperul cu lămâie, sarea şi pesmetul. Amestecaţi totul bine, apoi formaţi 8 chiftele plate.
Prăjiţi-le 30 de secunde, apoi aşezaţi-le pe grătar şi lăsaţi-le 6-8 minute. Tăiaţi chiflele în jumătate şi prăjiţi-le. Tăiaţi roşiile felii rotunde subţiri.
Când chiftelele sunt aproape gata, tăiaţi gorgonzola felii, pe care le aşezaţi peste chiftele şi le lăsaţi să se topească.
Aşezaţi pe felia de chiflă câte o chiftea, o frunză de salată, 2 felii de roşii, apoi acoperiţi cu celaltă jumătate de chiflă şi presaţi.
Burger cu gorgonzola
Poftă bună!