Caprioara cu sos rubiniu

Printeaza

O reteta delicioasa de caprioara cu sos rubiniu din: fileuri de caprioara, frunza de dafin, ceapa rosie, vin rosu, merisoare, piure de rosii, sos de merisoare, sare si piper negru.

Ingrediente:Caprioara cu sos rubiniu

  • 4 fileuri de caprioara,  de aproximativ 125 g fiecare
  • 1 frunza de dafin
  • 50 g ceapa rosie, taiata solzisori
  • 250 ml vin rosu
  • 125 g merisoare, decongelate daca au fost congelate
  • 2 linguri piure de rosii
  • 4 linguri sos de merisoare
  • sare si piper negru

 

Mod de preparare:

Se pun carnea de caprioara, dafinul si ceapa intr-un castron, iar peste ele se toarna vinul. Castronul se acopera si se lasa la marinat in frigider cateva ore sau chiar o noapte intreaga.

Se incalzeste gratarul la flacara potrivita. Se scurge carnea, pastrand marinata. Se pune pe gratar si se prajeste 10-15 minute, intorcandu-se si pe cealalta parte, pana cand friptura este facuta atat cat se doreste.

Intre timp, se toarna marinata impreuna cu ceapa intr-o cratita  mica si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba 1 minut. Se adauga merisoarele si se mai lasa sa fiarba 4-5 minute pana cand fructele se sparg.

Se inglobeaza piureul de tomate, se asezoneaza cu sare si piper. Se scoate frunza de dafin, apoi se serveste caprioara stropita cu sos.

Caprioara cu sos rubiniu

Caprioara cu sos rubiniu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.