Caprioara cu sos rubiniu
PrinteazaO reteta delicioasa de caprioara cu sos rubiniu din: fileuri de caprioara, frunza de dafin, ceapa rosie, vin rosu, merisoare, piure de rosii, sos de merisoare, sare si piper negru.
- 4 fileuri de caprioara, de aproximativ 125 g fiecare
- 1 frunza de dafin
- 50 g ceapa rosie, taiata solzisori
- 250 ml vin rosu
- 125 g merisoare, decongelate daca au fost congelate
- 2 linguri piure de rosii
- 4 linguri sos de merisoare
- sare si piper negru
Mod de preparare:
Se pun carnea de caprioara, dafinul si ceapa intr-un castron, iar peste ele se toarna vinul. Castronul se acopera si se lasa la marinat in frigider cateva ore sau chiar o noapte intreaga.
Se incalzeste gratarul la flacara potrivita. Se scurge carnea, pastrand marinata. Se pune pe gratar si se prajeste 10-15 minute, intorcandu-se si pe cealalta parte, pana cand friptura este facuta atat cat se doreste.
Intre timp, se toarna marinata impreuna cu ceapa intr-o cratita mica si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba 1 minut. Se adauga merisoarele si se mai lasa sa fiarba 4-5 minute pana cand fructele se sparg.
Se inglobeaza piureul de tomate, se asezoneaza cu sare si piper. Se scoate frunza de dafin, apoi se serveste caprioara stropita cu sos.
Caprioara cu sos rubiniu
Pofta buna!