Clătite cu 2 tipuri de dulceaţă
PrinteazaClatite cu 2 tipuri de dulceata din: lapte, oua, zahar, faina, dulceata de afine, dulceata de zmeura, sare si ulei.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 100 g dulceata de afine
- 100 g dulceata de zmeura
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Bateţi ouăle cu laptele şi zahârul, adăugaţi făina în ploaie şi un praf de sare. Amestecaţi bine pentru a elimina eventualele cocoloaşe şi lăsaţi aluatul să se odihnească 30 de minute.
Cu un polonic mai mic luaţi din aluat şi prăjiţi clătitele într-o tigaie cu foarte puţin ulei încins. Adăugaţi ulei ori de câte ori este nevoie.
După ce le-aţi pregătit, le umpleţi cu dulceaţă şi le împachetaţi după cum vă place. Le puteţi pudra cu zahăr sau cu zahăr amestecat cu scorţişoară.
Clătite cu 2 tipuri de dulceaţă
Pofta buna!