Penne cu peste afumat
PrinteazaO reteta de penne cu peste afumat din: smantana, crema de branza, gorgonzola, sare, piper, suc de lamaie, penne, somon afumat si marar.
- 200 ml smantana
- 75 g crema de branza
- 150 g gorgonzola
- sare
- piper
- suc de lamaie
- 400 g penne
- 180 g somon afumat
- marar
Mod de preparare:
Amestecaţi smântână şi crema de brânză într-un vas mic, daţi totul în clocot şi lăsaţi, apoi, cca. 5 minute să fiarbă uşor. în timpul acesta, tăiaţi gorgonzola cuburi mici, adăugaţi-le în sos şi lăsaţi brânza să se topească acolo, amestecând încontinuu.
Fierbeţi la foc mic până obţineţi un amestec cremos. Condimentaţi sosul cu sare şi piper, dar şi cu suc de lămâie. Intre timp, fierbeţi apă cu sare, la care adăugaţi un strop de ulei, într-un vas mai mare.
Când apa începe să fiarbă, puneţi în vasul respectiv pastele şi fierbeţi-le conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Tăiaţi peştele bucăţi. Scurgeţi pastele. Amestecaţi-le bine cu sosul de gorgonzola şi cu bucăţile de peşte, apoi condimentaţi încă o dată, ca să fie picant. Dacă doriţi, puteţi orna totul la final cu puţin mărar.
Penne cu peste afumat
Poftă bună!