Budinca de ou si legume
PrinteazaO reteta de budinca de ou si migdale din: cartofi, carnati, branza, oua, smantana, cascaval, ardei gras, ceapa, rosii, sare, piper, gris si ulei.
- 300 g cartofi fierti
- 150 g carnati
- 200 g branza sarata
- 4 oua
- 300 g smantana
- 50 g cascaval
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 2 rosii
- sare
- piper
- gris
- ulei
Mod de preparare:
Feliază cârnaţii şi frige-i pe un grătar încins ori într-o tigaie teflonată (nu adăuga grăsime). Scoate-i într-un castron şi ţine-i la cald. Feliază ardeiul gras şi taie ceapa julien. Perpeleşte-le în vasul în care ai fript cârnaţii şi pune-le în acelaşi castron.
Bate ouăle cu smântână şi adaugă brânza rasă. Potriveşte de sare şi piper. Unge cu ulei un vas de ceramică şi pudrează-l cu griş. Aşază primul rând de cartofi tăiaţi cubuleţe, presară felii de cârnat şi legume fripte.
Adaugă o parte din compoziţia de smântână, pune restul de legume şi cârnaţi şi ce a rămas din amestecul de ouă. Aşază deasupra un rând de roşii feliate subţire. Presară caşcavalul ras şi dă tava la cuptorul încins pentru 40-45 de minjte. Serveşte-o alături de o salată proaspătă.
Budinca de ou si legume
Pofta buna!