Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoi

Printeaza

O reteta de muschi de vita la gratar cu esalote si usturoi din: esalote, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare, piper, muschi de vita si sos warcestershire.

Ingrediente:Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoi

  • 500 g esalote
  • 2 capatani de usturoi, fara mustati si varfuri
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • sare si piper negru
  • 4 felii de muschi, de aproximaiv 125 g fiecare
  • 1 lingurita sos Worcestershire

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se curăţă eşalotele de rădăcini, lăsân- du-le în foile lor, apoi se pun într-o tavă micuţă de cuptor Se procedează la fel şi cu usturoiul.

Se stropesc eşalotele şi usturoiul cu o lingură de ulei, apoi se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduc în cuptor Se lasă la copt 40-50 de minute, până când devin moi.

Când eşalotele şi usturoiul s-au răcit îndeajuns pentru a putea fi ţinute în mână, se curăţă foile şi se pun într-un castron. Se amestecă cu o lingură de ulei de măsline, oţet balsamic şi pătrunjel tocat, se sărează şi se piperează după gust.

Se încălzeşte o tigaie pentru grătar la flacără puternică. Se îndepărtează porţiunile de grăsime de pe carne. Feliile se freacă cu ulei de măsline şi sos Worcestershire.

Se sărează şi se piperează după gust, apoi se fac pe grătar 2 minute pe fiecare parte, pentru a fi făcute mediu, sau mai mult, în funcţie de cum doriţi.

Se servesc cu sosul de eşalote şi usturoi. Sugestie pentru servit: cartofi noi copţi în coajă, peste care se presară cimbru tocat şi legume verzi sau salată.

Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoi

Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.