Rulouri din spanac
PrinteazaO reteta de rulouri din spanac din: spanac, usturoi, unt, oua, faina, faina cu gluten, sare, morcovi, unt, branzica de vaci si piper alb.
- 500 g spanac congelat
- 3 catei de usturoi
- 125 g unt
- 4 oua
- 80 g faina simpla
- 80 g faina cu gluten
- sare
umplutura:
- 200 g morcovi
- 100 g unt
- 300 g branzica de vaci
- piper alb
Mod de preparare:
Spanacul decongelat şi scurs de apă se amestecă cu usturoiul zdrobit şi 125 de grame de unt. Se pune amestecul într-un castron. Se separă gălbenuşurile şi se pun peste spanac Albuşurile se bat spumă. In compoziţia de spanac se pun cele două tipuri de făină, se pune şi sare şi se amestecă bine.
La final, se adaugă şi albuşurile de ou. Se pune compoziţia într-o tavă, acoperită cu hârtie de copt. Se lasă 15 minute la cuptor, la 170°C. Se fierb morcovii în apă sărată, timp de 20 de minute.
Partea centrală a morcovilor se taie feliuţe, iar restul se dă prin râzătoare. Se amestecă untul topit cu brânzica de vaci, se asezonează cu sare şi piper şi se adaugă morcovii raşi.
Se întinde amestecul peste foaia de spanac şi se deco¬rează cu feliuţele de morcov. Se rulează. Se înfăşoară rulada în folie alimentară şi se lasă la frigider timp de 2 ore.
Rulouri din spanac
Pofta buna!