Lasagna greceasca
PrinteazaO reteta de lasagna greceasca din: macaroane, amestec de carne, rosii, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, vin rosu sec, oregano, scortisoara, lapte, faina, oua, unt, branza gruyere, sare, piper alb si nucsoara.
- 500 g macaroane
- 500 g carne amestec
- 1 cutie cu rosii cubulete
- 3 catei de usturoi
- 2 cepe
- 3 linguri cu ulei de masline
- 2 foi de dafin
- 50 ml vin rosu sec
- oregano
- scortisoara
pentru sos:
- 1 l lapte
- 100 g faina
- 4 oua
- 150 g unt
- 300 g branza Gruyere
- sare
- piper alb
- nucsoara
Mod de preparare:
Căleşte în ulei cepele şi usturoiul, adaugă carnea, o linguriţă rasă cu oregano uscat, V2 linguriţă cu scorţişoară, frunzele de dafin şi lasă 3-4 minute. Pune vinul şi lasă pe foc până se evaporă. Adaugă roşiile şi lasă pe foc 20 de minute.
Sărează şi piperează şi dă deoparte. Fierbe pastele conform indicaţiilor producătorului, apoi scurge-le. Topeşte 100 g de unt, adaugă făina şi amestecă. După 1-2 minute, toarnă laptele încălzit şi bate până obţii un sos omogen. Adaugă un sfert de linguriţă de nucşoară, potriveşte gustul de sare şi piper.
Când sosul alb s-a răcorit, încorporează ouăle bătute şi trei sferturi din brânza rasă.
Montează lasagna: pune un strat de paste în tava unsă cu unt, presară câteva linguri cu sos alb, apoi sosul de carne, restul de paste, die sos alb şi deasupra brânza. Bagă la cuptor pentru o oră.
Lasagna greceasca
Pofta buna!