Tocăniţă ţărănească de miel şi legume
PrinteazaO reteta de tocanita taraneasca de miel si legume din: carne de miel, morcovi, telina, praz, cidru, bulion de miel, sare, piper nnegru, mazare, rozmarin, salvie, cimbru, faina, branza si lapte degresat.
- 500 g carne de miel, macra
- 400 g morcovi, taiati rondele groase
- 225 g telina, taiata bucati mari
- 450 g praz, taiat rondele mari
- 350 ml cidru sec
- 350 ml bulion de miel sau de pui
- sare
- piper negru
- 200 g mazare
- cateva crengute de rozmarin, salvie si cimbru proaspat, legate impreuna pentru a face un bouqut garni
pentru topping:
- 250 g de faina pentru prajituri
- 4 linguri patrunjel si salvie proaspete, tocate
- 150 g branza proaspata, degresata
- 1-2 lingurite lapte degresat, optional
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se îndepărtează porţiunile de grăsime din carne, apoi se taie în cubuleţe de 2,5 cm. într-o cratiţă se prăjeşte fără grăsime carnea de miel, la flacără potrivită, 6-8 minute, până când căpătă o culoare maronie, amestecând des.
Se adaugă morcovii, ţelina, şi prazul şi se continuă rumenirea 3-4 minute, amestecând ocazional. Se toarnă în cratiţă cidrul şi bulionul, se adaugă sare şi piper după gust şi se dau într-un clocot. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, 20-25 de minute până când legumele se înmoaie.
Intre timp, se prepară toppingul. Se cerne făina într-un castron, adăugând pătrunjelul, salvia şi un praf de sare şi piper.
Se pune şi brânza şi se frământă cu mâna până când se formează 0 cocă tare. Dacă este prea uscată, se adaugă 1-2 linguriţe de lapte degresat.
Se întinde coca cu făcăleţul, pentru a obţine o foaie de 1,5 cm grosime, tăindu-se din ea 18-20 de triunghiuri.
Se adaugă mazărea şi bouquet-ul garni în cratiţă, iar deasupra lor se aranjează triunghiurile de aluat, astfel încât să acopere întreaga suprafaţă.
Se transferă cratiţa în cuptor unde se lasă 25-30 de minute până când toppingul a crescut şi s-a rumenit.
Tocăniţă ţărănească de miel şi legume
Pofta buna!