Tocăniţă ţărănească de miel şi legume

Printeaza

O reteta de tocanita taraneasca de miel si legume din: carne de miel, morcovi, telina, praz, cidru, bulion de miel, sare, piper nnegru, mazare, rozmarin, salvie, cimbru, faina, branza si lapte degresat.

Ingrediente:Tocăniţă ţărănească de miel şi legume

  • 500 g carne de miel, macra
  • 400 g morcovi, taiati rondele groase
  • 225 g telina, taiata bucati mari
  • 450 g praz, taiat rondele mari
  • 350 ml cidru sec
  • 350 ml bulion de miel sau de pui
  • sare
  • piper negru
  • 200 g mazare
  • cateva crengute de rozmarin, salvie si cimbru proaspat, legate impreuna pentru a face un bouqut garni

pentru topping:

  • 250 g de faina pentru prajituri
  • 4 linguri patrunjel si salvie proaspete, tocate
  • 150 g branza proaspata, degresata
  • 1-2 lingurite lapte degresat, optional

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se îndepărtează porţiunile de grăsime din carne, apoi se taie în cubuleţe de 2,5 cm. într-o cratiţă se prăjeşte fără grăsime carnea de miel, la flacără potrivită, 6-8 minute, până când căpătă o culoare maronie, amestecând des.

Se adaugă morcovii, ţelina, şi prazul şi se continuă rumenirea 3-4 minute, amestecând ocazional. Se toarnă în cratiţă cidrul şi bulionul, se adaugă sare şi piper după gust şi se dau într-un clocot. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, 20-25 de minute până când legumele se înmoaie.

Intre timp, se prepară toppingul. Se cerne făina într-un castron, adăugând pătrunjelul, salvia şi un praf de sare şi piper.

Se pune şi brânza şi se frământă cu mâna până când se formează 0  cocă tare. Dacă este prea uscată, se adaugă 1-2 linguriţe de lapte degresat.

Se întinde coca cu făcăleţul, pentru a obţine o foaie de 1,5 cm grosime, tăindu-se din ea 18-20 de triunghiuri.

Se adaugă mazărea şi bouquet-ul garni în cratiţă, iar deasupra lor se aranjează triunghiurile de aluat, astfel încât să acopere întreaga suprafaţă.

Se transferă cratiţa în cuptor unde se lasă 25-30 de minute până când toppingul a crescut şi s-a rumenit.

Tocăniţă ţărănească de miel şi legume

Tocăniţă ţărănească de miel şi legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.