Gulie la cuptor, cu mazare si morcovi
PrinteazaO reteta de gulie la cuptor, cu mazare si morcovi din: gulii, morcovi, zahar, mazare, oua, branza, hasmatuchi, arpagic, sare, piper, smantana si supa.
- 8 gulii
- 200 g morcovi
- 1 lingură de zahăr
- 200 g mazăre congelată
- 2 ouă
- 50 g brânză rasă
- 1 legătură hasmaţuchi
- 1/2 legătură arpagic
- sare
- piper
- 250 ml smântână
- 150 ml supă
Mod de preparare:
Se curăţă guliile şi se înlătură partea tare din vârf, care se păstrează. Se pun guliile într-o oală, se acoperă cu apă sărată şi se fierb timp de 15 minute. Se scurg de apă, se taie complet coaja tare, care se pune deoparte şi se păstrează partea cărnoasă.
Se spală morcovii şi se taie bucăţele, alături de vârfurile guliilor. Se înăbuşă timp de 5 minute, în apă sărată cu zahăr. Se amestecă compoziţia de morcovi fierţi cu mazărea, ouăle, brânza şi ierburile aromate. Se asezonează cu sare şi piper. Se umplu guliile cu acest amestec şi se pun pe o tavă.
Se amestecă coaja rasă de gulie, fiartă anterior, cu smântână şi supa. Se toarnă în tavă. Se pune la cuptor, cu capac, şi se coace 20 de minute, apoi se îndepărtează capacul şi se mai coace 10 minute.
Gulie la cuptor, cu mazare si morcovi
Pofta buna!