Prajitura cu fulgi de alune
PrinteazaO reteta de prajitura cu fulgi de alune din: unt, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, sare, albusuri de ou, frisca, gelatina si alune.
aluat:
- 200 g unt
- 300 g făină
- 1 lingură praf de copt
- 100 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 ou
- sare
umplutură:
- 2 albuşuri de ou
- 100 g zahăr
glazură:
- 200 ml frişcă
- 150 g zahăr
- 100 ml apă
- 10 g gelatină
decor:
- 100 g alune mărunţite
Mod de preparare:
Untul se amestecă cu făina, praful de copt, zahărul, zahărul vanilat, sarea şi oul. Se frământă un aluat moale, care se lasă să se odihnească timp de 30 de minute.
Se întinde aluatul într-o foaie de 5 mm grosime şi se pune în tavă. Se coace 20 de minute, la 180° C. Se lasă să se răcească, apoi se taie în două jumătăţi.
Se bat albuşurile cu zahăr, pe baie de abur, 5 minute, până când devin o spumă groasă. 0 Pe o jumătate de aluat se întinde crema. Se pune deasupra a doua jumătate de aluat şi se lasă la loc răcoros, până a doua zi.
Se taie în două şi pe fiecare bucată se pune glazura de caramel. Se lasă să se răcească şi se taie bucăţi. Se decorează cu alune mărunţite.
Glazura: se caramelizează zahărul. Se adaugă frişca şi se înăbuşă uşor. Se topeşte gelatina în apă rece şi se lasă 5 minute. Se dă într-un clocot şi se încorporează.
Prajitura cu fulgi de alune
Pofta buna!