Prajitura cu fulgi de alune

Printeaza

O reteta de prajitura cu fulgi de alune din: unt, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, sare, albusuri de ou, frisca, gelatina si alune.

Ingrediente:Prajitura cu fulgi de alune

aluat: 

  • 200 g unt
  • 300 g făină
  • 1 lingură praf de copt
  • 100 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 ou
  • sare

umplutură: 

  • 2 albuşuri de ou
  • 100 g zahăr

glazură: 

  • 200 ml frişcă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 10 g gelatină

decor: 

  • 100 g alune mărunţite

Mod de preparare:

Untul se amestecă cu făina, praful de copt, zahărul, zahărul vanilat, sarea şi oul. Se frământă un aluat moale, care se lasă să se odihnească timp de 30 de minute.

Se întinde aluatul într-o foaie de 5 mm grosime şi se pune în tavă. Se coace 20 de minute, la 180° C. Se lasă să se răcească, apoi se taie în două jumătăţi.

Se bat albuşurile cu zahăr, pe baie de abur, 5 minute, până când devin o spumă groasă. 0 Pe o jumătate de aluat se întinde crema. Se pune deasupra a doua jumătate de aluat şi se lasă la loc răcoros, până a doua zi.

Se taie în două şi pe fiecare bu­cată se pune glazura de caramel. Se lasă să se răcească şi se taie bucăţi. Se decorează cu alune mărunţite.

Glazura: se caramelizează zahărul. Se adaugă frişca şi se înăbuşă uşor. Se topeşte gelatina în apă rece şi se lasă 5 minute. Se dă într-un clocot şi se încorporează.

Prajitura cu fulgi de alune

Prajitura cu fulgi de alune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.