Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure

Printeaza

O reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, sare, unt, zahar, ou, branza dulce, mascarpone, oua, zahar vanilinat, zahar, fructe de padure, fulgi de migdale si miere.

Ingrediente:Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure

  • 200 g făină
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt rece
  • 75 g zahăr
  • 1 ou

topping: 

  • 500 g brânză dulce
  • 250 g mascarpone
  • 4 ouă
  • 2 pliculeţe zahăr vanilinat
  • 180 g zahăr
  • 200 g amestec de fructe de pădure

aluat fărâmiţat: 

  • 65 g făină
  • 50 g zahăr
  • 50 g fulgi de migdale
  • 4 linguri fulgi de drojdie
  • 3 linguri miere lichidă

Mod de preparare:

Amestecaţi făina şi sarea. Formaţi o adâncitură în mijloc, unde pu­neţi cubuleţele de unt, zahărul şi oul. Fră­mântaţi imediat. Infăşuraţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l cca. 30 de minute la rece. Intindeţi aluatul în folie, tapetaţi cu el o formă rotundă (0 26 cm) şi lăsaţi o margine liberă. Amestecaţi brânza dulce şi mascarpone.

Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul vanilinat, zahărul şi amidonul, apoi încorporaţi totul în amestecul cu brânză. Bateţi albuşurile spumă şi încorporaţi-le în amestecul de mai sus. Intindeţi crema obţinută peste aluat.

Spălaţi fructele, scurgeţi-le şi pre- săraţi-le peste cremă. Preîncălziţi cupto­rul la 180°C.

Amestecaţi făina, zahărul, untul în fulgi şi migdalele. Amestecaţi drojclia cu mierea şi încorporaţi-le. Turnaţi totul peste umplutură şi coaceţi prăjjitura 50 – 60 de minute.

La final, lăsaţi-o să se răcească şi presăraţi-o cu zahăr pudră.

Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure

Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.