Prajitura cu cafea
PrinteazaO reteta de prajitura cu cafea din: oua, zahar, nuci, cafea, faina, praf de copt, zahar, apa, cacao si unt.
- 4 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana nuci macinate
- 10 linguri cafea preparata
- 200 g faina
- 1 praf de copt
pentru sirop:
- 6 linguri zahar
- 600 ml apa
pentru glazura:
- 3 linguri cacao
- 5 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 50 g unt
Mod de preparare:
Incepi prin a prepara o cafea. In timp ce cafeaua se răceşte, freci foarte bine gălbenuşurile cu zahărul, până se topeşte zahărul complet, apoi adaugi treptat 10 linguri de cafea, preparată şi răcită (pui inclusiv zaţul). Adaugi nucile măcinate, făina, praful de copt şi albuşurile bătute spumă.
Amesteci uşor şi torni compoziţia într-o tavă de prăjitură, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Dai la copt circa 40 de minute.
Pregăteşti siropul: Arzi 4 linguri de zahăr, apoi stingi totul cu 700 ml de apă, mai adaugi 2 linguri de zahăr şi pui la fiert siropul.
Pregăteşti glazura: Pui într-un vas, pe foc, cacaoa, zahărul, apa şi untul. Le laşi să se topească şi amesteci până se încorporează bine.
Când blatul s-a răcit, îl însiropezi cu sirop rece şi pui deasupra glazura, tot rece. E bine să laşi prăjitura chiar în tavă şi, după ce s-a înmuiat, o tai direct în tavă şi o pui pe un platou. Este delicioasă!
Prajitura cu cafea
Pofta buna!