Supe si ciorbe: Supa de legume

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de legume, morcovi, ceapa verde, radacina de patrunjel, telina, cartofi, dovlecel, patrunjel, unt, sare.

Ingrediente:Supa de legume

  • 2-3 morcovi
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 2-3 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 linguri cu unt
  • sare

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt şi pune-o la fiert în apă cu un praf de sare. Adaugă rădăcina de pătrunjel şi morcovii tăiaţi rondele, apoi ţelina şi cartofii cubuleţe.

Când legumele sunt aproape fier­te, pune dovlecelul curăţat şi tăiat cubuleţe mai mari pentru a nu se sfărâma la fiert.

Potriveşte gustul de sare şi, înain­te de a opri focul, pune untul sau 2 linguri cu ulei. Aromatizează cu pătrunjelul tocat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.