Supe si ciorbe: Supa de legume
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de legume, morcovi, ceapa verde, radacina de patrunjel, telina, cartofi, dovlecel, patrunjel, unt, sare.
- 2-3 morcovi
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină
- 2-3 cartofi
- 1 dovlecel
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 linguri cu unt
- sare
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi pune-o la fiert în apă cu un praf de sare. Adaugă rădăcina de pătrunjel şi morcovii tăiaţi rondele, apoi ţelina şi cartofii cubuleţe.
Când legumele sunt aproape fierte, pune dovlecelul curăţat şi tăiat cubuleţe mai mari pentru a nu se sfărâma la fiert.
Potriveşte gustul de sare şi, înainte de a opri focul, pune untul sau 2 linguri cu ulei. Aromatizează cu pătrunjelul tocat fin.
Pofta buna!