Gratin de macaroane cu langusta
PrinteazaO reteta de gratin de macaroane cu langusta din: macaroane, languste, sos, smantana, parmezan, unt, sare si piper.
- 250 g macaroane
- 2 cozi de languste crude (congelate)
- 2 pliculeţe sos pentru crustacee, congelat (tip Picard)
- 100 ml smântână lichidă
- 75 g parmezan ras
- 20 g unt
- sare
- piper măcinat proaspăt
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la treapta 7 (210 C). Decongelaţi sosul la microunde (sau puneţi pliculeţele într-o cratiţă cu apă clocotită) şi păstraţi la cald. Intr-o oală, clocotiţi apă cu sare.
Puneţi în ea cozile de languste şi fierbeţi-le conform instrucţiunilor de pe ambalaj. în acest timp, puneţi macaroanele în apă clocotită şi sărată şi fierbeţi-le.
Scurgeţi pastele şi puneţi-le într-un castron pentru salată. Stropiţi-le cu sosul şi cu smântână, piperaţi şi amestecaţi. Scoateţi cozile de langustă din oală şi decorticaţi-le cu ajutorul unei foarfece. Tăiaţi carnea în medalioane.
Ungeţi cu unt o tavă care merge la cuptor, aşezaţi în ea macaroanele, îngropaţi medalioanele printre paste, presăraţi parmezan şi daţi la cuptor pentru cca 15 min, până prind o crustă frumoasă. Serviţi foarte fierbinte.
Gratin de macaroane cu langusta
Pofta buna!