Bibilica fripta cu curry si banane gratinate
PrinteazaO reteta de bibilica fripta cu curry si banane gratinate din: bibilica, supa de pasare, branza de vaci, curry mild, unt, ulei, branza mimolette, banane, lapte de cocos, boia iute, sare si piper.
- 1 bibilica
- un cub concentrat de supa de pasare
- 1 lingur curry mild
- 120 g branza de vaci grasa foarte proaspata
- 20 g unt
- 1 lingura ulei
pentru gratin:
- 50 g branza mimolette foarte vehce, rasa
- 8 banane mici, nu foarte coapte
- 50 g lapte de cocos
- putina boia iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegeti o bibilica fara maruntaie. Cu o furculita, bateti branza proaspata impreuna cu jumatate din cantitatea de curry. Puneti totul in interiorul pasarii si inchideti deschizatura cu o scobitoare de lemn.
Preincalziti cuptorul la treapta 6/180C. Dizolvati cubul in supa in 150 ml de apa clocotita. Intr-o cratita de fonta, incingeti uleiul si untul si puneţi bibilica să se rumenească pe toate părţile.
Apoi, pudraţi-o cu restul de curry, turnaţi supa, săraţi şi piperaţi. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi-o în cuptor 45 min, să se pătrundă, stropind-o, din când în când, cu sucul lăsat.
Cu 30 min înainte de a fi gata, curăţaţi bananele şi tăiaţi-le în două, pe lung. Aşezaţi jumătăţile de banană, unele lângă altele, într-o tavă. Stropiţi-le cu laptele de cocos, săraţi, piperaţi şi presăraţi boia şi Mimolette rasă. Puneţi tava în cuptor, alături de cratiţă, pentru 20 min.
Pentru a servi, tranşaţi bibilica, puneţi sosul în sosieră şi prezentaţi cu bananele gratinate alături.
Bibilica fripta cu curry si banane gratinate
Pofta buna!