Budinca dulce de dovleac

Printeaza

O reteta de budinca dulce de dovleac din: dovleac, mascarpone, crema de branza, oua, zahar, pemset, unt, scortisoara, zahar vanilat, praf de copt si sare.

Ingrediente:Budinca dulce de dovleac

  • 500 g dovleac
  • 200 g mascarpone
  • 100 g crema de branza
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g pesmet
  • 1 lingura cu unt
  • 1/2 lingurita cu scortisoara
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă dovleacul, taie-l în felii potrivite şi dă-l pe răzătoarea mică (ori blen- der). Freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi un pliculeţ cu zahăr vanilat până devine o compoziţie cremoasă şi fină.

Adaugă răzătura fină de dovleac, pesmetul ames­tecat cu praful de copt, scorţişoara fină. Separat, bate albuşurile cu un praf de sare până stau băţ şi încorporează-le în crema de ouă şi dovleac.

Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi dă la cuptor la foc potrivit până se întăreşte uşor şi capătă la suprafaţă o culoare arămie.

Taie după ce s-a răcorit şi serveşte budinca dulce de dovleac cu un amestec de brânză mascarpone, crema de brânză de vaci bine scursă şi zahărul vanilat.

Budinca dulce de dovleac

Budinca dulce de dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.