Budinca dulce de dovleac
PrinteazaO reteta de budinca dulce de dovleac din: dovleac, mascarpone, crema de branza, oua, zahar, pemset, unt, scortisoara, zahar vanilat, praf de copt si sare.
- 500 g dovleac
- 200 g mascarpone
- 100 g crema de branza
- 4 oua
- 100 g zahar
- 100 g pesmet
- 1 lingura cu unt
- 1/2 lingurita cu scortisoara
- 2 pliculete cu zahar vanilat
- 1 pliculet cu praf de copt
- sare
Mod de preparare:
Curăţă dovleacul, taie-l în felii potrivite şi dă-l pe răzătoarea mică (ori blen- der). Freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi un pliculeţ cu zahăr vanilat până devine o compoziţie cremoasă şi fină.
Adaugă răzătura fină de dovleac, pesmetul amestecat cu praful de copt, scorţişoara fină. Separat, bate albuşurile cu un praf de sare până stau băţ şi încorporează-le în crema de ouă şi dovleac.
Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi dă la cuptor la foc potrivit până se întăreşte uşor şi capătă la suprafaţă o culoare arămie.
Taie după ce s-a răcorit şi serveşte budinca dulce de dovleac cu un amestec de brânză mascarpone, crema de brânză de vaci bine scursă şi zahărul vanilat.
Budinca dulce de dovleac
Pofta buna!