Tartă crocantă
PrinteazaO reteta de tarta crocanta din: alaut, lapte, budinca de vanilie, zahar, afine, pesmet si galbenus.
- 300 g aluat congelat
- 300 ml lapte
- 1 pachet budinca de vanilie
- 3 linguri zahar
- 600 g afine
- 3 linguri pesmet
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Luaţi aluatul din pachet şi lăsaţi foile să se dezgheţe una lângă cealaltă. Apoi, aşezaţi-le una peste cealaltă şi, pe o suprafaţă presărată cu făină, întindeţi un aluat. Decupaţi un cerc (0 20 cm) şi aşezaţi-l pe o hârtie de copt. împăturiţi restul aluatului, întindeţi-l şi formaţi o fâşie lată de 1 cm.
Ungeţi-o cu apă, aşezaţi-o ca margine a bla- tului de prăjitură şi lăsaţi totul cca. 15 minute la rece. Apoi, împăturiţi din nou restul aluatului şi tăiaţi fâşii lungi. Puneţi-le deoparte: vor fi ornamentul. 2 Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Amestecaţi 5 linguri de lapte cu budinca şi zahărul.
Fierbeţi restul laptelui, adăugaţi budinca şi fierbeţi-o cca. 1 minut, amestecând continuu. Alegeţi afinele şi pasaţi 200 g din ele Cu mixerul, apoi încorporaţi-le în budincă.
Presăraţi blatul cu pesmet, turnaţi budinca de vanilie cu afine şi întindeţi-o uniform. Presăraţi restul afinelor. Aşezaţi fâşiile de aluat pe diagonală, ungeţi-le cu gălbenuşul bătut şi coaceţi prăjitura cca. 30 de minute. Dacă doriţi, o puteţi servi ornată cu frişcă.
Tartă crocantă
Pofta buna!