Foitaj cu pere fierte in vin
PrinteazaO reteta de foitaj cu pere fierte in vin din: vin roze, zahar tos, pere, foi de placinta, unt, zahar tos, frisca si branza de vaci.
- 350 ml vin roze
- 100 g zahar tos
- 4 pere tari, curatate de coaja si seminte si taiate sferturi
- 3 foi de placinta
- 30 g unt, topit
- 1 lingura zahar tos
- 250 ml frisca lichida
- 150 ml branza de vaci proaspata
Mod de preparare:
Pune vinul şi zahărul la fiert şi după ce se topeşte adaugă perele şi lasă să fiarbă la foc mic 25 de minute. Lasă deoparte să se răcească. Scote perele din sirop şi dă-le la rece. Fierbe siropul rămas în vas până când scade la 4 linguri.
Preîncălzeşte cuptorul la la 6/200C. Tapeteaza tava cu hartie si asaza foaia de placinta; apoi unge cu unt topit si pliaza in doua pe lungime. Unge din nou cu unt si pliaza inca o data pe lungime.
Procedeaza la fel cu toate foile de placinta, presara zahar si da la cuptor 15 minute. Bate frisca si apoi combin-o cu branza de vaci. Adauga 2-3 linguri sirop si amesteca. Taie perele bucati. Asaza o foaie de placinta pe platou, intinde un strat din jumatate de crema, presara jumatate din cantitatea de pere si repeta procedeul cu ingredientele ramase. Serveste intr-o ora.
Foitaj cu pere fierte in vin
Pofta buna!