Boluri cu crema de violete si de trandafir
PrinteazaO reteta de boluri cu crema de violete si de trandafir din: lapte, smantana, galbenusuri, zahar, sirop de trandafir, sirop de violete, colorant si perle de zahar.
- 500 ml lapte
- 200 ml smantana lichida
- 7 galbenusuri
- 140 g zahar
- 2 linguri sirop de trandafir
- 2 linguri sirop de violete
- colorant alimentar rosu
- cateva perle de zahar violet
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Pregatiti vasul pentru main-marie: turnati apa intr-un vas ce merge la cuptor si care poate cuprinde 12 boluri. Asezati bolurile in acest vas si puneti apa in vas, pana la 3/4.
Incalziti, pe foc mic, laptele impreuna cu smantana. Intr-un castron pentru salata, bateti galbenusurile si zaharul cu un tel, fara a face spuma.
Cu atentie, incorporati in acest amestec laptele si smântână, turnând în fir subţire, având grijă să nu facă spumă, împărţiţi crema în două recipiente.
Turnaţi într-unui siropul de trandafir şi o picătură de colorant şi siropul de violete în celălalt. Amestecaţi, împărţiţi crema de trandafiri în 6 boluri şi pe cea de violete în celelalte 6.
Fierbeţi-le la bain-marie. Scoateţi vasul din cuptor şi bolurile din vas. Lăsaţi să se răcească şi puneţi la rece pentru cel puţin 1 h. Pentru a servi, decoraţi castronaşele cu cremă de violete cu boabe de zahăr colorat.
Boluri cu crema de violete si de trandafir
Pofta buna!