Salata cu rucola si piersici
PrinteazaSalata cu rucola si piersicidin: friptura de vita, piersici, rucola, branza cu mucegai, mustar, otet, ulei, cimbru, coacaze.
Ingrediente:
- 4 buc. friptură de vită (a 125 g, proaspătă sau congelată)
- 1 cutie piersici (850 ml)
- 150 g rucola
- 150 g brânză cu mucegai
- 1 linguriţă de muştar uşor iute
- 4 linguri oţet de mere
- sare, piper
- 8 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă frunze de cimbru
- 1 linguriţă coacăze roşii
Mod de Preparare Salata cu rucola si piersici:
Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Lăsaţi piersicile să se scurgă într-o strecurătoare apoi taiati-le bucati.
Pregatiti rucola, eventual taiati-o cu un cutit. taiati branza cubulete. pentru dressing amestecaţi muştarul, oţetul, sarea, piperul şi 6 linguri ulei de măsline, apoi condimentaţi după gust cu sare şi piper.
Incingeţi restul uleiului într-o tigaie. Prăjiţi carnea pe fiecare parte câte 3-4 minute.
După primele 2 minute adăugaţi cimbrul şi prăjiţi în continuare scoateti carnea pe o farfurie, săraţi-o şi , înfăşuraţi-o în folie de aluminiu si lasaţi-o să se liniştească.
Amestecaţi salata şi piersicile.
Tăiaţi carnea bucăţi, aşezaţi-o peste salată, presăraţi şi cubuleţele de brânză, apoi turnaţi şi dressingul preparat.
Ornaţi cu câteva coacăze roşii.
Pofta buna!
Imi place rucola. O sa incerc si eu salata asta cu piersici.