Paine cu mălai şi verdeaţă
PrinteazaO reteta delicioasa de paine cu: malai, faina, praf de copt, zahar pudra, oua, iaurt, lapte dulce, ulei de masline, ceapa verde, usturoi verde, seminte de floarea soarelui, sare, piper, marar.
- 125 g mălai
- 125 g făină
- un pliculeţ praf de copt
- 50 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 400 ml iaurt
- 190 ml lapte dulce
- 60 ml ulei de măsline
- o legătură de ceapă verde
- două fire de usturoi verde
- două linguri de seminţe de floarea soarelui
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă mălaiul cu făina şi praful de copt. Se adaugă laptele dulce, iaurtul, uleiul de măsline şi seminţele de floarea soarelui. Se presară ceapa verde şi usturoiul verde curăţate şi tocate mărunt, se adaugă zahărul pudră, sare şi piper după gust.
Ouăle se mixează separat, se toarnă peste ingredientele din bol şi se amestecă până rezultă o compoziţie omogenă. Se adaugă mărar tocat şi se toarnă în forme mici de chec unse cu ulei. Se introduc în cuptorul încins şi se coc 30-35 de minute la foc potrivit. Se lasă să se răcească în forme cinci minute, apoi se scot şi se servesc.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- paine de malai cu iaurt