Prajitură cu cafea si biscuiti
PrinteazaPrajitură cu cafea si biscuiti
- 250 g biscuiţi
- 300 g unt
- 250 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 2 linguri cafea măcinată
- 50 ml rom
- 100 g nuci
- 50 g cacao
Mod de preparare:
Pui un ibric cu o ceaşcă de apă la fiert şi când dă în clocot, adaugi cafeaua măcinată. Laşi să fiarbă până scade apa la jumătate şi-ţi va ieşi o esenţă. Freci zahărul cu gălbenuşurile până obţii o cremă.
Adaugi untul frecat spumă, o linguriţă de esenţă de cafea, cacaua şi amesteci bine. Ungi un platou rotund cu puţină cremă, aşezi biscuiţii unul lângă altul şi stropeşti cu rom.
Pui un strat de cremă, apoi un rând de biscuiţi şi stropeşti cu rom, pui iar un strat de cremă şi continui aşa până ce termini cu un strat de biscuiţi. Imbraci prajitura cu cremă, iar deasupra presari biscuiţi sfărâmaţi bine şi miez de nucă tăiat mărunt.
Poftă bună!