Prăjitură cu cremă de ness

Printeaza

Prăjitură cu cremă de ness

Ingrediente:Prăjitură cu cremă de ness

  • 6 ouă
  • 140 g zahăr
  • 140 g nucă măcinată
  • 4 linguri făină
  • 1 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 300 g unt sau margarină
  • 140 g zahăr pudră
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 linguri de ness
  • 150 g nucă prăjită

Pentru glazură:

  • 100 g cioco­lată de menaj
  • 70 g zahăr

Mod de preparare blat:

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi pe rând gălbe­nuşurile, nuca, făina şi praful de copt. Torni com­poziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor, la foc mic. După 30 de minute scoţi blatul şi îl laşi la răcit.

Mod de preparare cremă:

Freci untul sau margarina cu zahărul pudră şi când s-a topit zahărul, adaugi treptat gălbenuşurile, ness-ul şi nuca prăjită şi sfărâmată bine.

Mod de preparare glazură:

Topeşti la bain- marie ciocolata şi zahărul şi când s-au transfor­mat într-o cremă omogenă, o iei de pe foc şi o freci câteva minute.

Peste blatul răcit pui crema de ness, apoi torni glazura călduţă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.