Prăjitură cu cremă de ness
PrinteazaPrăjitură cu cremă de ness
- 6 ouă
- 140 g zahăr
- 140 g nucă măcinată
- 4 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 300 g unt sau margarină
- 140 g zahăr pudră
- 3 gălbenuşuri
- 2 linguri de ness
- 150 g nucă prăjită
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată de menaj
- 70 g zahăr
Mod de preparare blat:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, nuca, făina şi praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor, la foc mic. După 30 de minute scoţi blatul şi îl laşi la răcit.
Mod de preparare cremă:
Freci untul sau margarina cu zahărul pudră şi când s-a topit zahărul, adaugi treptat gălbenuşurile, ness-ul şi nuca prăjită şi sfărâmată bine.
Mod de preparare glazură:
Topeşti la bain- marie ciocolata şi zahărul şi când s-au transformat într-o cremă omogenă, o iei de pe foc şi o freci câteva minute.
Peste blatul răcit pui crema de ness, apoi torni glazura călduţă.
Pofta buna!