Grapefruit confiat si sorbet
PrinteazaO reteta de grapefruit confiat si sorbet din: grapefruit, sorbet de cacao, cacao amara, campari si zahar.
- 2-3 frcute de grapefuit
- 200 ml sorbet de cacao
- 2 linguri cacao amara
- 4 linguri Campari
- 100 g zahar
Mod de preparare:
Curăţaţi de pieliţe feliile de grepfrut (cu grijă, să rămână întregi). Turnaţi într-o cratiţă 200 ml de apă şi zahărul şi fierbeţi până ce clocoteşte.
Puneţi în sirop feliile de grepfrut scurse şi lăsaţi-Ie să se confieze, la foc mic, timp de 5 min. Aşezaţi o farfurie în frigider, să fie rece.
Scurgeţi, cu atenţie, cu ajutorul unei spumiere, feliile de grepfrut şi lăsaţi siropul să scadă, la foc iute, cca 10 min. Când s-a îngroşat, strecuraţi i şi lăsaţi-1 să se răcorească.
Turnaţi în el Campari şi amestecaţi bine. Aşezaţi pe farfurii sferturile de grepfrut confiate, în rozetă. Puneţi 4 bulgări de sorbet pe farfuria foarte rece, pudraţi-i cu cacao, cernând-o printr-o strecurătoare fină.
Luaţi bulgării cu o spatulă şi aşezaţi i în centrul feliilor de fruct. Acoperiţi grepfrutul cu siropul cu Campari şi serviţi imediat.
Grapefruit confiat si sorbet
Pofta buna!