Salată clasică de verdeţuri
PrinteazaSalată clasică de verdeţuri: Această salată verde simplă, făcută din frunze fragede, proaspăt culese, cu un sos vinegretă perfect echilibrat, constituie una dintre marile plăceri culinare ale vieţii.
Secretul salatei constă în alegerea combinaţiei potrivite de verdeţuri, în funcţie de culoare, de aromă şi de textură. Salata verde creaţă conferă consistenţă, salata peppery rocket şi cresonul dau savoare, în timp ce câteva frunze foarte tinere de spanac conferă substanţă. în sfârşit, alte verdeţuri din familia cicoarei, care se folosesc îndeobşte la salate, precum andivele belgiene sau cicoarea roşie, contribuie şi ele la savoare prin nota lor amăruie şi prin culorile contrastante.
In fine, câteva fire de plante aromatice, precum busuioc sau mărar, pot da salatei mai multă savoare.
Sosul vinegretă care leagă salata trebuie să fie proaspăt preparat şi să cuprindă numai ingrediente de cea mai bună calitate: ulei de măsline extravirgin cu suc de lămâie, parfumat cu usturoi, sau ulei de nuci amestecat cu oţet de vin roşu şi muştar de Dijon.
Desigur, pentru a savura o salată de calitate cel mai bine ar fi să plantaţi salata verde chiar dumneavoastră, aşa încât veţi putea să vă bucuraţi de întreaga ei prospeţime.
Salata verde clasica
Ingediente:
- 2 linguri otet de vin rosu
- 1/2 lingurita mustar de Dijon
- 1 catel mic de usturoi, dat pe razatoare
- 1/4 lingurita sare de mare grunjoasa
- piper negru proaspat macinat
- 50 ml ulei de masline extravirgin
- 200 ml verdeturi de salata, ambalte fara a fi presate, rupte in bucati potrivite
Mod de preparare:
Puneţi oţet, muştar, sare şi piper după gust într-un castron potrivit. Adăugaţi încet uleiul de măsline, amestecând mereu până ce sosul se îngroaşă.
Puneţi în castron frunzele de salată şi amestecaţi-le cu sosul. Serviţi imediat.
Salată clasică de verdeţuri
Pofta buna!