Tort de alune si coacăze roşii
PrinteazaO reteta de tort cu alune si coacaze rosii din: oua, zahar, sare, faina, praf de copt, alune, gelatina, galbenusuri, zahar, lichior de oua, iaurt, frisca, coacaze rosii si frisca.
blat:
- 4 oua
- 150 g zahar
- sare
- 150 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 100 g alune/arahide
crema:
- 8 foite de gelatina
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar
- 200 ml lichior de oua
- 250 g iaurt slab
- 400 ml frisca
- 250 g coacaze rosii
in plus:
- 75 g zahar
- 50 g alune si migdale tocate
- 125 ml frisca
- 125 g coacaze rosii
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 190°C. Bateţi spumă ouăle, zahărul, sa¬rea şi 4 linguri de apă caldă. Amestecaţi făina, praful de copt şi alunele şi încorporaţi totul în amestecul cu ouă.
Tapetaţi cu hârtie pentru copt o formă rotundă (0 26 cm), turnaţi aluatul, coaceţi-l 25-30 de minute, apoi lăsaţi-l să se răcească.
Inmuiaţi gelatina. Bateţi gălbenuşurile şi zahărul într-un castron metalic la bain-marie. Adăugaţi lichiorul de ouă şi iaurtul. Dizolvaţi gelatina, încorporaţi-o şi lăsaţi totul 25-30 de minute să se răcească.
Bateţi frişca şi încorporaţi-o imediat ce crema începe să se închege. Alegeţi coacăzele.
Tăiaţi blatul în jumătate pe orizontală. Inchideţi blatul de jos într-un inel pentru tort. Intindeţi jumătate din cremă, fructele, aşezaţi al doilea blat, iar la final restul cremei. Lăsaţi tortul cca. 3 ore la rece.
Caramelizaţi zahărul şi încorporaţi alunele. întindeţi-le pe o hârtie pentru copt şi lăsaţi-le să se răcească, apoi rupeţi-le bucăţi. Bateţi frişca bine, apoi şpriţaţi-o pe tort. Ornaţi-l cu fructe şi alune caramelizate.
Tort de alune si coacăze roşii
Pofta buna!