Cordon bleu crocant, umplut cu şuncăşi brânză cu mucegai
PrinteazaO reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai din: fasole verde, sare, ceapa, unt, vin rosu, miere, otet din vin rosu, snitele de curcan, piper, oregano si sunca afumata.
- 500 g fasole verde
- sare
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
- 200 ml vin rosu
- 1 lingura miere
- 2 linguri otet din vin rosu
- 4 snitele de curcan (a 180 g)
- piper
- 4 crengute de oregano
- 4 felii de sunca afumata
Mod de preparare:
Pregatiti fasolea si fierbeti-o circa 15 minute in apa cu sare. Curatati ceapa, spalati-o si tocati-o marunt, apoi caliti-o in untul incins.
Stingeti-o cu vin, apoi lasati-o sa dea in clocot. Adaugati mierea si otetul. Scurgeti fasolea. Adaugati-o in sosul cu vin si ceapa si pastrati-o calda.
Spalati canea si uscati-o pe un servet de bucatarie. Infasurati -o in folie alimentara si bateti-o, poi sarati-o si piperati-o. Curatati oregano.
Pe cate o jumatate din fiecare snitel asezati cate o felie de sunca, putin oregano si o felie de branza.
Acoperiti cu jumatatea ramasa libera si ficati totul bine. Incingeti untul. Bateti ouale. Dati snitele prin faina, oua si pesmet.
Prajiti-le in untul topit 5-6 minute pe fiecare parte si serviti-le alaturi de fasolea pregatita. De asemenea, puteti adauga rondele de cartofi fierti.
Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai
Pofta buna!