Prăjitură cu struguri si bezea

Printeaza

Prăjitură cu struguri si bezea 

Ingrediente:Prajitura cu struguri si bezea

  • 1 pahar de iaurt (150 ml)
  • 100 ml ulei
  • 1 cană zahăr
  • 4 ouă
  • 2 căni de făină
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • zeamă de lămâie
  • un praf de sare
  • 1 kg struguri negri cu boabe mari
  • 100 g zahăr
  • 1 ciocolată mică
  • margarină cât o nucă

 

Mod de preparare:

Separi gălbenuşurile de albuşuri şi freci gălbe­nuşurile cu cana de zahăr până la dizolvarea completă. Apoi adaugi iaurtul şi treptat, treptat uleiul ca la maioneză. Vine rândul făinii şi a potrivirii gustului de sare. Stingi bicarbonatul cu zeamă de lămâie (sau oţet) şi-l torni peste aluat.

Ungi o tavă cu margarină, o tapetezi cu făină şi torni aluatul. Speli ciorchinii de struguri, desprinzi boabele, le treci prin făină şi le aşezi peste aluat. Dai prăjitura la cuptor, la foc potrivit. Cât se coace, baţi albuşurile cu 100 g zahăr şi când prăjitu­ra este aproape coaptă torni bezeaua.

O pui din nou la copt pentru 10-15 minute. După ce este gata, o laşi să se răcească şi presari cio­colată rasă.

Ţii prăjitura la frigider timp de 30 de minute, apoi o tai şi o aduci la masă, socotind două bucăţi pentru fiecare porţie. Pe fiecare farfurie, împrejurul prăjiturilor pui boabe de struguri şi presari totul cu ciocolată rasă.

Prăjitură cu struguri si bezea

Prajitura cu struguri si bezea

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu struguri si bezea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.